El mal d’esquena durant l’embaràs és un dels símptomes més comuns que afecta moltes dones durant la gestació.

Sol aparèixer entre les setmanes 22 i 36 de gestació, per això és recomanable acudir prèviament a un centre de fisioteràpia especialitzat en embarassades.

Causes del mal d’esquena durant l’embaràs

Durant l’embaràs, especialment al tercer trimestre, és molt habitual patir molèsties a l’esquena, sobretot a la zona lumbar.

Els factors que afavoreixen l’aparició del mal d’esquena durant l’embaràs són:

  • Augment de pes: Tant de la mare com del nadó en creixement. Aquest pes addicional afecta la postura i l’alineació de la columna.
  • Canvis hormonals: Les hormones, especialment la relaxina, produïda en grans quantitats durant l’embaràs, afecten els lligaments de la zona pèlvica i les articulacions.
  • Alteració de la postura: A mesura que l’úter creix, el centre de gravetat de la dona canvia.

Com alleujar el mal d’esquena durant l’embaràs?

Per ajudar a alleujar el mal a la zona baixa de l’esquena, és important seguir algunes recomanacions:

  • Fer exercici físic: L’activitat física moderada pot ajudar a enfortir l’esquena. Caminar, nedar o practicar pilates són activitats ideals per enfortir els músculs de l’esquena. Aquí podràs descobrir els beneficis de l’exercici físic i l’embaràs.
  • Mantenir una bona postura: És essencial per reduir la tensió a l’esquena. Quan estiguis asseguda, mantingues l’esquena recta.
  • Teràpia manual: Pot alleujar la tensió acumulada a la zona lumbar, millorar la circulació sanguínia i reduir el dolor muscular. Aquestes tècniques s’apliquen amb suavitat i estan adaptades a dones embarassades.
  • Estiraments o tècniques de relaxació: Estiraments específics per a la zona lumbar i els abdominals poden alliberar la tensió muscular i millorar la flexibilitat de la columna, ajudant a reduir el dolor.

Al nostre centre de fisioteràpia per a embarassades a Les Corts, oferim tractaments dissenyats específicament per a dones embarassades i per alleujar el mal lumbar.

Si, a més, estàs vivint un embaràs de risc, també pots consultar el nostre article sobre fisioteràpia i embaràs de risc, on trobaràs informació sobre com la fisioteràpia et pot ajudar.

Quan consultar amb un fisioterapeuta?

Tot i que és habitual experimentar molèsties durant l’embaràs, és important saber quan cal buscar ajuda professional. Consultar amb un fisioterapeuta especialitzat en dones embarassades és fonamental quan el dolor és persistent, intens o interfereix amb les activitats quotidianes.

A Dona B, valorem el teu cas de manera personalitzada i dissenyem un tractament a mida perquè puguis gaudir d’un embaràs més còmode i saludable. També oferim el servei de fisioteràpia prepart a Les Corts per ajudar-te a preparar-te de la millor manera pel part.

Dona B, el teu centre especialitzat en la salut de la dona

A Dona B, entenem com és d’important el benestar de la dona durant l’embaràs. El nostre equip de fisioterapeutes especialitzats en salut femenina ofereix serveis adaptats a cada etapa de l’embaràs, proporcionant una atenció personalitzada des de l’inici fins al final de la gestació.

Si busques fisioteràpia a Les Corts, Barcelona, no dubtis a visitar-nos.

A més, després del part, també oferim servei de fisioteràpia postpart a Les Corts, ideal per ajudar-te a recuperar la força muscular, l’estabilitat del cos i la funció del sòl pèlvic.

Preguntes Freqüents (FAQ)

Puc fer exercici si estic al primer trimestre?

Sí, sempre que el teu ginecòleg t’ho autoritzi, pots fer exercicis suaus i específics. És recomanable optar per exercicis de baix impacte, com caminar o fer estiraments suaus, per evitar qualsevol risc. La fisioteràpia t’ajudarà a mantenir-te activa de manera segura.

És segura la fisioteràpia durant l’embaràs?

Sí, la fisioteràpia és totalment segura durant l’embaràs, sempre que la realitzi un fisioterapeuta especialitzat. Els tractaments i exercicis s’adapten a les necessitats de cada dona, amb l’objectiu d’alleujar el dolor i millorar el benestar general sense posar en risc la mare ni el nadó.

Quan he de començar a veure un fisioterapeuta?

L’ideal és consultar tan bon punt comencis a sentir molèsties o dolor a l’esquena. Com més aviat comencis, més fàcil serà prevenir que els problemes empitjorin.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad
Obrir xat
Hola
Com et podem ajudar?