LA FISIOTERÀPIA I LA NUTRICIÓ VAN DE LA MÀ

Avui dia l’evidència científica disponible posa de manifest que els hàbits de vida i, concretament, els hàbits alimentaris influeixen directament en la qualitat de vida. L’alimentació és un dels pilars fonamentals en què recolzar-se per a la prevenció de malalties cròniques i degeneratives més prevalents en l’actualitat i que minven la qualitat i durada de la vida.

Hi ha diverses patologies que cursen amb un tipus de simptomatologia tractable mitjançant l’aplicació de diverses tècniques de fisioteràpia, però que procedeixen de patologies que requereixen la implicació d’altres especialitats, com seria la del dietista-nutricionista, per aconseguir una millora més significativa en el tractament.

L’alimentació i l’activitat física juguen un paper estratègic en la prevenció de patologies de caràcter crònic que comprometen la salut pública actual, destacant els països més desenvolupats. Tenint tot això en compte, els hàbits alimentaris inadequats (per excés, per defecte o tots dos), es relacionen amb malalties metabòliques com la diabetis, la hipercolesterolèmia i la hipertensió, malalties digestives, anèmia, osteoporosi, artrosi i artritis, hiperuricèmia, entre moltes altres.

Pel que fa a la dona, el tractament nutricional en patologies com l’endometriosi, la Síndrome d’Ovaris Poliquístics, la síndrome premenstrual, els dolors menstruals, els problemes de fertilitat i en la dona embarassada i lactant és imprescindible. En pacients amb incontinència urinària i/o fecal també hi ha millories significatives quan el tractament fisioterapèutic es combina amb el tractament nutricional. A més, infeccions urinàries com la cistitis intersticial o micosis com la candidiasi recurrent també poden millorar amb una valoració individual i alimentació específica per a cada situació.

En resum, el tractament multidisciplinari entre professionals sanitaris i, en aquest cas, entre el/la fisioterapeuta i el/la dietista-nutricionista comportarà els següents beneficis:

–          D’entrada, afavorirà una comunicació fluïda entre l’equip d’especialistes implicats.

–          Conseqüentment, permetrà un tractament complet en les patologies que requereixen més d’un especialista.

–          Finalment, contribuirà a reduir el temps de recuperació de la patologia, lesió o condició fisiològica en qüestió.

Actualment, disposem d’una dietista-nutricionista al centre que ens podrà ajudar a completar el tractament del pacient, accelerant així el procés de recuperació i obtenint un millor resultat terapèutic.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad
Obrir xat
Hola
Com et podem ajudar?