Fa poc va ser el dia mundial del linfedema. El lifedema es tracta de l’acumulació de líquid en el teixit tou degut a una obstrucció en el sistema limfàtic.

En dones amb càncer de mama, amb extirpació ganglionar, el linfedema es produeix en el braç per interrupció dels vasos limfàtics a nivell de l’axila. Com a conseqüència, el volum de la limfa que es produeix excedeix la capacitat de drenatge de la mateixa. Amb lo qual s’acumula i causa inflamació.

L’empatia és el millor vehícle per a compatir els efectes del linfedema. A la hora de realitzar un tractament, la fisioterapeuta té que comptar amb la confiança de la pacient, especialment en casos on l’afecció pot convertir-se també en un problema psicològic. Hi ha que treballar amb cada persona individualment per a aconseguir resultats òptims.

Existeixen diferents tècniques que a dia d’avui s’utilitzaran per a tractar el linfedema i que s’aplicaran un cop coneguts els resultats de l’exploració de l’estat i la mobililitat de l’extremitat afectada. Entre elles està el drenatge limfàtic manual, que és la tècnica que a la nostra clínica ens agrada més utilitzar.

Durant el procés serà fonamental mantenir vigilat el grau de inflamació de l’extremitat, així com implicar activament i en tot lo possible a la dona afectada en la seva recuperació.

Els tractaments de fisioteràpia obtindran resultats positius tant en la prevenció com en referència al membre afectat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad
Obrir xat
Hola
Com et podem ajudar?