L’electroestimulació del sòl pèlvic consisteix en l’aplicació d’una corrent elèctrica no dolorosa, similar a la que emeten els nostres nervis, sobre una zona determinada del cos provocant la contracció del múscul tractat.

L’electroestimulació és un tractament molt eficaç en els casos d’incontinència urinària i anal provocats per una disfunció perineal o un mal funcionament dels esfínters urinari i anal:

  • Incontinència urinària d’esforç: l’objectiu del tractament és reproduïr les contraccions dels músculs del sòl pèlvic millorant les seves funcions i permetent la seva identificació i reforç.
  • Incontinència urinària d’urgència: es busca estimular a baixa freqüència els nervis del sòl pèlvic, inhibint les contraccions involuntàries de la bufeta hiperactiva i produïnt un efecte relaxant sobre ella.
  • Incontinència urinària mixta: l’electroestimulador adapta els seus programes per a tractar els dos casos d’incontinència.
  • Incontinència anal: es busca millorar el control intestinal, de gasos i fecal, tonificant els músculs perineals i de l’esfínter anal.

Beneficis de l’electroestimulació perineal pèlvic

Els beneficis de l’electroestimulació perineal pèlvic són múltiples:

  1. Desperta els músculs del sòl pèlvic i ajuda que aquests mantinguin la seva contracció. En aquelles persones que tenen falta de to en aquesta zona, l’electroestimulació és gairebé la única manera que aconsegueixin contraure el perineu.
  • Permet localitzar amb precisió i sentir perfectament uns músculs que, per a algunes persones, són uns complets desconeguts, facilitant el camí per exercitar-los en un futur sense necessitat d’aquests aparells electroestimuladors.
  • Millora substancialment el flux de sang que nutreix la zona i recupera el múscul.
  • Ajuda a localitzar, contreure i, per tant, reforçar el perineu i els esfínters anals i / o urinaris millorant la incontinència urinària i fecal amb un alt grau d’èxit.
  • Pot resultar útil en cas de bufetes hiperactives, ajudant a que el múscul que ens avisa de que tenim que anar al bany només es contregui en el cas que la nostra bufeta es trobi prou plena.
  • En certes ocasions s’utilitza per calmar zones doloroses o hipersensibles de l’àrea vulvar i vaginal, com ara la cicatriu de l’episiotomia, desgarros perineals o vaginals després del part o després d’un traumatisme obstètric.

Són molts i variats els usos de l’electroestimulació, per la qual cosa es fa imprescindible la valoració i consell d’un especialista en sòl pelvià abans de decidir realitzar aquest tractament per començar la nostra reeducació perineal.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad
Obrir xat
Hola
Com et podem ajudar?