Fisioteràpia pediàtrica

La fisioteràpia pediàtrica consisteix a assessorar, tractar i cuidar a pacients de 0 fins a 18 anys, com per exemple, en nens que pateixen un retard en el seu desenvolupament, anomalies del moviment o risc de patir-les.

Aquesta especialització de fisioteràpia inclou un ampli conjunt de tècniques que ofereixen diferents beneficis als infants tant amb problemes de salut com sense. La fisioteràpia pediàtrica s’utilitza en diferents patologies com:

  • Torticolis congènita
  • Anomalies traumatològiques i ortopèdiques
  • Processos reumatològics
  • Problemes respiratoris

Els tractaments de fisioteràpia pediàtrica tenen com a objectiu restablir les funcions danyades i ajudar als nens durant el seu desenvolupament motor, com la estimulació psicomotriu i neuromotriu. Aquesta modalitat de fisioteràpia pediàtrica ajuda a prevenir problemes de salut especialment en edats primerenques.

Fisioteràpia pediàtrica a Les Corts, Barcelona

El nostre equip de professionals realitzarà una valoració inicial del nen o adolescent per avaluar i establir el millor tractament d’aquest. A Dona B oferim els següents tractaments de fisioteràpia pediàtrica:

Fisioteràpia respiratòria

Mitjançant la fisioteràpia respiratòria infantil es poden prevenir i tractar diferents afeccions respiratòries com la bronquiolitis, refredats repetitius, pneumònies o altres restricciones respiratòries derivades d’altres patologies. És important detectar si un nadó passa molt de temps amb mocs constants, ja que si aquest moc s’infecta i arriba als pulmons poden causar bronquiolitis. La fisioteràpia respiratòria ajuda a recuperar, entrenar o mantener una bona respiració des del primer mes de vida, i permet una millora en la funció de l’aparell respiratori.

Massatge infantil

El massatge infantil és ideal per establir una relació emocional, afectiva i comunicativa entre pares i nens. També, ofereix una multitud d’estímuls tàctils o propioceptius en relació a la posició, l’equilibri i el sistema muscular. El massatge també permet minimitzar problemes digestius, trastorns del son o irribitalitat que es poden trobar durant els primers mesos de vida del nen.

Sistema múscul-esquelètic

El torticoli congènit del lactant pot provocar dificultats com no poder girar bé el cap a un costat o a l’hora de mamar entre altres situacions. En aquest tractament múscul-esquelètic s’utilitza tècniques manuals per al nadó basades en restablir l’equilibri dels seus músculs, lligaments i membranes. Amb aquest, es poden resoldre tensions que poden aparèixer i dificultar el correcte desenvolupament i funcionament del seu cos.

Desenvolupament psicomotriu

El desenvolupament psicomotriu és la base d’aprenentatge dels infants. Durant els primers anys de vida s’adquireixen la major part d’habilitats psicomotrius en un procés continu i dinàmic fins a la maduració del sistema nerviós central. Si l’infant presenta un retràs en el seu desenvolupament, la fisioteràpia l’acompanyarà i ajudarà a aconseguir totes les fites imprescindibles per la seva evolució. A Dona B treballem l’esquema motor, àmbit afectiu-relacional i àmbit cognitiu.

Trastorns del sistema digestiu

Els nadons poden patir tensions acumulades en zones com el clatell o la pelvis a causa de parts dificultosos o determinades posicions intrauterines. En aquestes zones sorgeixen nervis que permeten el correcte funcionament digestiu i és molt sovint trobar nadons amb còlics del lactant, restrenyiment o refluxos per lo que el tractament fisioterapèutic adequat és ideal per recuperar el funcionament gastrointestinal, alliberant les estructures irritades del nadó afavorint els tipus de disfuncions.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad
Obrir xat
Hola
Com et podem ajudar?